Groepsactiviteiten

GROEPSACTIVITEITEN

Bij Therapeutisch Centrum Leiden bieden we ook therapieën aan in de vorm van het deelnemen aan groepen. Het voordeel van het deelnemen aan groepen is de mogelijkheid om te oefenen met ‘oud’ en ‘nieuw’ gedrag binnen verschillende dynamische en sociale processen. Tevens kunnen groepen een sterke ondersteunende werking creëren, alsmede het versterken van vertrouwen, veiligheid en het ontwikkelen van authenticiteit.

Hieronder vindt U een overzicht van ons actuele aanbod:

dewachtkamer-2
Therapie groepen en trainingen

In groepstherapie en/of training leer je meer over hoe je contact maakt met de ander(en) en met jezelf in verbinding met anderen. Aandacht is er voor sociale angst, grenzen voelen en aangeven, ik en jij differentiatie, kwetsbaarheid/weerbaarheid en het durven voelen en uiten van emoties. Een veilige groep is bij uitstek geschikt om interpersoonlijke problematiek te onderzoeken en te experimenteren met nieuw gedrag.

Voor meer informatie en eventuele deelname neem gerust contact met Roy Kamienchik en/of met Frank Hillebrand.

opstellingvoormindfulness-2
Mindfulness training

Mindfulness is een door het Boeddhisme geïnspireerde training waarin je je aandacht brengt naar je gedachten, emoties en lichamelijke gewaarwordingen.

Waarnemen, observeren en accepteren wat er is zonder hierover te oordelen. Met als gevolg dat je loskomt van de voortdurende stroom van je denken, kalm en mild wordt. Het kan helpen bij het verminderen van stress en depressieve gevoelens.

We bieden op dit moment bij Therapeutisch Centrum Leiden Mindfulness trainingen en workshops aan in verschillende vormen. Neem gerust contact op met Sandra Bauwens voor nader informatie en inschrijven.