Michelle Bakker (Psycholoog)

MICHELLE BAKKER

(PSYCHOLOOG)

Michelle Bakker (Psycholoog)

Website: www.michellebakker.eu
Email: bakkermichelle@hotmail.com
Telefoon: 06-14360567

Stress, we ervaren het allemaal weleens. Echter, wanneer we er te lang en teveel aan blootgesteld worden, kan ons systeem oververhit raken. We komen niet meer uit de vecht of vlucht stand. We komen niet meer tot rust.

Dit kan een enorme verscheidenheid aan klachten met zich meebrengen die vaak onderschat worden. Te denken valt aan: brain fog, heftige hoofdpijn, een vastzittende nek, hartkloppingen, hyperventilatie, slaapproblemen en maag –en darmproblemen, overgangsklachten, autismespectrumstoornis, tinnitus, en definitief onvervulde kinderwens. Daarnaast worden de emoties vaak slecht gereguleerd waardoor we het gevoel krijgen de controle kwijt te zijn.

Als psycholoog met specialisatie stressklachten, kan ik je helpen bij deze klachten. We gaan samen op zoek naar de bron van de stress. We gaan werken aan de klachten die weggenomen kunnen worden en gaan de andere klachten leren accepteren voor zolang ze nog aanwezig zijn. Bedenk dat het altijd tijdelijk is, ook al voelt het als een eeuwigheid. Het gaat echt over!

Ik werk met de Acceptance and Commitment methode wanneer het gaat over het omgaan met de klachten. Hierbij leer je de klachten te accepteren en werk je aan het krijgen van meer veerkracht door een sterker zelfbeeld en te handelen vanuit overtuiging. Daarnaast leer ik je manieren om te ontspannen en kijken we welke andere methoden en technieken voor jou werken. Denk hierbij aan supplementen, lotgenoten contact, medicatie of spierverslappende botox tegen spanningshoofdpijn. Binnen de praktijk kan je ook terecht bij de acupuncturist, de lichaamsgerichte therapeut, de ayurvedische therapeut en de ergotherapeut.

Na een HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening ben ik Psychologie gaan studeren aan de Universiteit van Leiden. Dit heb ik afgerond met een Master Sociale –en Organisatie Psychologie. Ik werk sinds 2001 in de hulpverlening waarbij ik een breed scala aan mensen, problemen en achtergronden heb mogen ervaren. Ieder contact is uniek en ik ben dankbaar dat ik dat mag ervaren.