Sandra Bauwens (Psycholoog, coach & mindfulnesstrainer)

SANDRA BAUWENS

(PSYCHOLOOG, COACH & MINDFULNESSTRAINER)

Sandra Bauwens (Psycholoog, coach & mindfulnesstrainer)

Email: ambauwens@gmail.com
Telefoon: 06-50263613

Ik begeleid mensen met heel verschillende klachten en problemen. Bij iedere client zoek ik naar de juiste stijl en werkwijze om de client te helpen met het overwinnen van problemen, het bereiken van nieuwe (levens-)doelen, of bijvoorbeeld oude patronen los te laten en nieuwe te ontwikkelen.

In de eerste gesprekken onderzoeken we wat de belemmeringen zijn die je tegen komt in je leven en die je achter je wilt laten. Belemmeringen zoals angsten, gebrek aan zelfvertrouwen, spanningen, niet kunnen loslaten of accepteren, vastlopen in patronen, emotioneel uit balans zijn, relatieproblemen, of andere problemen. Vervolgens analyseren we wat jij nodig hebt en waar jouw wensen en behoeftes liggen. Ten slotte bepalen we een termijn waarin we aan een of meerdere van jouw doelen gaan werken. Dat kan in 2 gesprekken gebeuren, maar ook in 10 of 20.

De basis van mijn begeleiding is het persoonlijke contact tussen jou en mij, waarin jij je gerespecteerd voelt zoals je bent. Door de ervaring van warmte, aandacht en acceptatie ontstaat ruimte en energie voor persoonlijke verandering en groei.

Ik ben ervaren met verschillende benaderingen en werkwijzen binnen de psychotherapie. Ik heb diverse postdoctorale opleidingen gevolgd zoals bijvoorbeeld cognitieve therapie, Voice Dialogue, familieopstellingen, systemisch coachen, positieve psychologie en oplossingsgerichte psychotherapie.

MINDFULNESS

Mindfulness is “milde opmerkzaamheid”: waarnemen, observeren en accepteren wat er is zonder ergens “naar toe op weg” te zijn. Geen ander doel te hebben dan opmerkzaam te zijn, op te merken wat er gebeurt. Het loslaten van het eeuwige kritische stemmetje in je hoofd. Hierbij is de ademhaling een “anker” om stabiliteit te brengen in lichaam en geest. Het doel is het loskomen van de stroom van het denken en je gedachten niet meer met je op de loop laten gaan. Door deze basishouding regelmatig te oefenen word je kalmer, ervaar je minder stress, en minder negatieve gedachten. Mindfulness is bewezen effectief bij tal van psychologische aandoeningen zoals depressie en angst.

Ik geef workshops mindfulness aan groepen tot ongeveer 10 mensen, en op afspraak individuele training.

Voor informatie over therapie, coaching of mindfulnesstraining:

Bel 06-50263613 of mail naar ambauwens@gmail.com.