Mireille Remmig (Acupuncturist)

MIREILLE REMMIG

(ACUPUNCTURIST)

Mireille Remmig (Acupuncturist)

Email: mireilleremmig@gmail.com
Telefoon: 06-20567673

Mijn naam is Mireille Remmig. Sinds 1994 werk ik als A-verpleegkundige in een groot Academisch Ziekenhuis waarvan de laatste 10 jaar op een intensive care afdeling. Hier heb ik veel ervaring opgedaan met diverse ziektebeelden, operaties en herstelprocessen.

Mijn vertrouwen in de westerse medische wereld is groot, met name voor acute en gecompliceerde ziektebeelden. Bij chronische klachten, lichamelijk of psychisch, zijn de behandelmethoden echter beperkter en zijn er naar mijn idee meerdere en aanvullende manieren om gezondheid te bevorderen en klachten te verminderen.

Ik raakte geboeid door de mogelijkheden én resultaten van de Chinese geneeskunde met in het bijzonder acupunctuur. Daarop besloot ik de 3,5 jarige opleiding acupunctuur aan de Qing Bai Academie te volgen. Na het behalen van deze opleiding heb ik diverse bijscholingen gedaan waaronder voor acupunctuur.

Acupunctuur bestaat al meer dan 3000 jaar en behoort tot de oudste geneeswijzen ter wereld. Het is de meest bekende behandelmethode binnen Traditional Chinese Medicine (TCM). Uitgangspunt bij acupunctuur is het herstel van de energiebalans in het lichaam. Het niet in balans zijn van die energie kan zich in medische klachten uiten. Door stimulatie van het lichaamseigen reguleringssysteem worden lichaam en geest gestimuleerd tot zelfgenezing en het harmoniseren van de energie in het lichaam.

Het energiesysteem bestaat uit de (aan de oppervlakte liggende) acupunctuur punten, deze staan via de meridianen in verbinding met de interne organen. Door het stimuleren van deze oppervlaktepunten komt de energiestroom in beweging, met als gevolg het herstel van de energiebalans en de lichaamsfuncties. Het stimuleren van deze punten noemen we acupunctuur.

Acupunctuur is een geschikte behandelmethode voor uiteenlopende lichamelijke en psychische klachten. Ook de Wereld Gezondheidszorg Organisatie acht acupunctuur bewezen effectief bij de behandeling van tal van aandoeningen.

Een aantal voorbeelden zijn:

 • Vermoeidheid
 • Depressie
 • Luchtwegaandoeningen
 • Hoofdpijn klachten
 • Maag-darm klachten
 • Gewricht- bewegingsapparaat klachten
 • (Chronische) pijn klachten
 • Allergieën/hooikoorts
 • Slaapproblemen
 • Ondersteuning bij afvallen
 • Ondersteuning bij stoppen met roken
ZIEKTEKOSTEN VERZEKERING

Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA). Dit is voor veel verzekeringen een voorwaarde tot het vergoeden van het consult.

Maar dat is echter afhankelijk van de dekking van uw ziektekostenverzekering. Daarom is het raadzaam dit voor u zelf van te voren uit te zoeken.