Suman Natarajan (Ayurvedisch therapeut)

SUMAN NATARAJAN

(AYURVEDISCH THERAPEUT)

Suman Natarajan (Ayurvedisch therapeut)

Website: www.natayurajan.nl
Email: sumannatarajan1@gmail.com
Telefoon: 06-38545112

Mijn naam is Suman Natarajan (1967). Ik ben Ayurveda therapeut. Hoewel ik in Nederland ben opgegroeid liggen mijn roots in India. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in heling en gezondheid. In eerste instantie wilde ik me richten op milieu en gezondheid binnen het kader van ontwikkelingssamenwerking.

Ik heb in Engeland Internationale Betrekkingen gestudeerd en was daaropvolgend een aantal jaren werkzaam o.a bij Oxfam Novib. In 1996, nadat ik zelf een intensief Ayurvedisch behandelingstraject was ondergaan die mijn leven letterlijk veranderde, ben ik zelf begonnen met mijn opleiding Ayurvedische lichaamsbehandelingen (Panchakarma) en Marma therapie. Vervolgens heb ik een opleiding gevolgd tot Ayurveda therapeut.

In 2005 zette ik mijn praktijk voor Lichaamsgerichte Ayurveda therapie op. Ayurveda is een systeem van geneeskunst die zijn oorsprong heeft in India en een heel oude geschiedenis kent. Het is een holistisch natuurgeneeskundig systeem waarin lichaam, ziel en geest als één geheel wordt gezien en bij ziekte als één geheel wordt behandeld. Volgens de Ayurveda worden we geboren met een unieke opmaak die zich manifesteert in ons lichaam en onze manier van in het leven staan (ons karakter en aard). Dat is onze basisconstitutie. Door ervaringen en invloeden vanuit onze directe omgeving en de buitenwereld kunnen we onze verbinding met onze oorspronkelijke constitutie kwijtraken. Dit brengt ons uit balans. Deze disbalans kan op den duur ons psycho-emotioneel en fysiek onwel maken. De Ayurveda heeft als doel ondersteuning en begeleiding te bieden bij het herstellen van de verbinding met onze unieke basisconstitutie en daarmee de psycho-emotionele en fysieke gezondheid te verbeteren.

VOOR WIE?

Mijn praktijk is open voor iedereen (ook kinderen) die bijvoorbeeld stress- en spanningsklachten ervaart, chronische fysieke klachten zoals spijsverteringsproblemen of vermoeidheid heeft, emotioneel of spiritueel vastloopt. Ook voor mensen die anders willen gaan eten en leven om zich vitaler willen voelen kan ik begeleiding bieden.

Mijn specialisme binnen het scala van Ayurvedisch behandelingen zijn als volgt:

  • Lichaamsmassage met Ayurvedische kruiden oliën voor vitaliteit, reiniging en het brengen van evenwicht in lichaam en geest;
  • Coaching en begeleiding d.m.v. gesprek en waar van toepassing, lichte aanrakingen op vitale (marma) punten in het lichaam;
  • Energie- en chakrawerk: het in evenwicht brengen van lichaamsenergie;
  • Voeding en leefstijl advies gebaseerd op Ayurvedische principes.

Voor meer informatie kunt u kijken op mijn website www.natayurajan.nl of mij bellen op 0638545112.