Suzie Fung A Yu (Acupuncturist & kruidentherapeut)

SUZIE FUNG A YU

(ACUPUNCTURIST & KRUIDENTHERAPEUT)

Suzie Fung A Yu (Acupuncturist & kruidentherapeut)

Website: www.su-zi.nl
Email: contact@su-zi.nl
Telefoon: 06-20164353

THERAPEUT

Na mijn studie Japanse Taal en Cultuur aan de Leidse Universiteit heb ik mijn passie voor reizen tot mijn beroep gemaakt. Met veel enthousiasme vlieg ik bij een bekende Nederlandse luchtvaartmaatschappij. De oosterse geneeswijze is mij van jongs af aan met de paplepel ingegoten en heb ik als vanzelfsprekend ervaren. De zorg en dynamiek van een opgroeiend gezin waren mijn inspiratie de filosofie achter deze ‘familiegewoonten’ te verkennen. Dit heeft geleid tot een 5 jarige HBO-opleiding in Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) aan de Open Universiteit Shenzhou in Amsterdam. Naast het Chinese Acupunctuur beoefen ik de Japanse werkwijze waarbij gebruik wordt gemaakt van dunne naalden en buik (Hara-) diagnose. Om te voldoen aan de strenge toelatingseisen van de beroepsvereniging Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur als therapeut te mogen werken heb ik gelijktijdig een 2 jarige HBO-opleiding Westers Medische Basiskennis met goed gevolg afgerond.

PRAKTIJK

Elk mens wordt geboren met een hoeveelheid levensenergie. De energie stoomt via kanalen, ofwel meridianen, door ons lichaam. De meridianen vormen een netwerk dat elk deel van ons lichaam bereikt. Zo worden we van top tot teen voorzien van de nodige levensenergie. Door invloeden van buitenaf zoals trauma, overbelasting of hevige emoties kan de energiehuishouding uit balans raken en kunnen er ziektes ontstaan. Japanse acupunctuur onderscheid zich door de gedachte dat een behandeling pijnvrij moet zijn. Een behandeling kan bestaan uit het plaatsen van dunne naalden, massage of het geven van bewegings- en/of voedingsadvies met als doel de energetische blokkades op te heffen. Naast acupunctuur kunnen er ook kruidenformules worden voorgeschreven. De kruidengeneeskunde is eigenlijk de belangrijkste en onmisbare pijler onder de Chinese geneeskunde. Het voorschrijven van een kruidentherapie kan bijdragen aan een dieper en vollediger herstel. Ik stel een kruidencombinatie samen aan de hand van uw specifieke klachtenpatroon. De kruiden worden voorgeschreven in ruwe vorm, poedervorm, tabletten, capsules of geconcentreerde extracten. Ik bestel deze kruiden bij Dragon Herbs te Nijmegen of de Natuurapotheek te Pijnacker. Beide zijn betrouwbare adressen met gecontroleerde kruiden van goede kwaliteit. De bestelling wordt in samenwerking met de apotheek aan huis bezorgd of kan worden opgehaald aan het praktijkadres.

VOOR WIE?

Indicaties lopen uiteen van slapeloosheid tot infertiliteit, of gewoon voor algehele energiebehoud. Lage rug-, nek- en schouderpijn, hart en longziektes, stress en vermoeidheid, allergieën, stoppen met roken zijn onder andere enkele voorbeelden waarbij TCM wordt aanbevolen door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Indien uw klacht niet in de bovengenoemde lijst vermeld wordt, voelt u zich vrij om contact met mij op te nemen.

KOSTEN

Het eerste consult (inclusief eerste acupunctuurbehandeling) neemt 1,5 uur in beslag, de kosten hiervan bedragen € 95,-. Vervolgbehandelingen duren een uur, hiervoor geldt een tarief van € 70,-. Een Kruidenconsult exclusief kruiden bedraagt €45,-.

Indien u verzekerd bent voor alternatieve zorg, komt u in aanmerking voor vergoeding van de kosten. Raadpleeg uw eigen verzekeraar over de polisvoorwaarden. Een lijst met zorgverzekeraars en de vergoedingen kunt u vinden op de website van NVA: www.acupunctuur.nl.