Simone Verhage (Psycholoog)

SIMONE VERHAGE

(PSYCHOLOOG)

Simone Verhage (Psycholoog)

Als psycholoog help ik je graag om structureel meer rust en zelfvertrouwen te hebben. Ik leer je om dicht bij jezelf te blijven voor een duurzaam resultaat. Mensen komen bij mij met verschillende klachten en problemen. Je kunt denken aan:

  • Het hebben van negatieve gedachten en somberheid, niet lekker in je vel zitten, het gevoel dat het je teveel wordt
  • Gevoelens van onzekerheid, gespannenheid of angst
  • Emotioneel uit balans zijn: vaak geïrriteerd, boos of verdrietig. Niet altijd wetend waardoor dat komt of hoe je dat kunt oplossen
  • Negatief zelfbeeld, zelfkritiek en schaamte
  • Stress, burn out of een gebrek aan energie
  • Moeite om je hoofd uit te zetten, piekeren, zorgen maken en/of slecht slapen
  • Lichamelijke klachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn, buikpijn, etc

Na je bericht van aanmelding maken we eerst telefonisch kennis met elkaar. Bij de intake verdiepen we jouw hulpvraag en bespreken we hoe we de oplossingen daarvoor gaan bereiken. Tijdens de sessies krijgen we samen meer inzicht in de patronen die ontstaan zijn gedurende je leven en de emoties, gedachten en gedragingen die daaruit voortkomen. In de behandeling integreer ik meerdere behandelvormen zodat het past bij jou en bij jouw hulpvraag. Zo werk ik graag oplossingsgericht met behulp van lichaamsgerichte therapie, cognitieve gedragstherapie (CGT), mindfulness en compassie.

Enerzijds leer ik je inzicht te krijgen in je gedachten en gevoelens in situaties waar je tegen moeilijkheden aanloopt en help ik je hoe je hiermee anders om kunt gaan; door anders te denken, te voelen en/of anders te doen. Anderzijds werk ik met de wijsheid van het lichaam, zodat je (weer) bewust wordt van de informatie uit je lichaam; zodat je meer in contact komt met je gevoel, bewust wordt wat wel en niet kloppend voelt voor jou, blokkades kunt opheffen en hoe je om kunt gaan met (verdrongen) emoties.

Ik sluit altijd aan bij jouw hulpvraag. Doordat je het tijdens de sessie echt doorleeft en persoonlijke inzichten krijgt, zorgt dit ervoor dat de nieuwe inzichten beklijven in jouw dagelijks leven, zodat jij je leven weer kunt leiden vanuit rust en vertrouwen.

TRAININGEN

Binnenkort start ik met een aantal trainingen. Het zijn groepsprogramma’s om meer rust te krijgen in je hoofd, te leren omgaan met gevoelens zoals verdriet, boosheid of stress en jezelf meer te behandelen vanuit compassie in plaats van schaamte en zelfkritiek.

Meer informatie over individuele therapie of groepstrainingen vind je op: www.simoneverhage.nl. Je kunt dan direct een telefonische kennismaking bij mij inplannen.